4 Haziran 2018 Pazartesi

Sicile kaydedilen uzlaştırmacılara yönelik duyuru

 Uzlaştırmacı listeleri yayınlanmış olup, sicile kayıtlı olan her uzlaştırmacı başvuru sırasında bildirmiş olduğu ilk tercihine yerleştirilmiştir. 
    Uzlaştırmacılar, Uzlaştırmacı Portalı’na e-devlet şifresi, e-imza veya mobil imza ile giriş yapabileceklerdir. 
    Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından tevzi edilecek olan dosyaları almak isteyen uzlaştırmacıların, “www.uzlastirmaci.uyap.gov.tr” adresinden Portal’ın sol tarafında yer alan “Aktif, Pasif ve Tercih” menüsünden dosya alma durumlarını “AKTİF” hale getirmeleri gerekmektedir. Durumunu “AKTİF” hale getirmeyen uzlaştırmacılara dosya tevzii yapılmayacaktır. 
    Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından otomatik tevzi esaslarına göre uzlaştırmacı görevlendirmeleri www.uzlastirmaci.uyap.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek olup, görevlendirme sonrası uzlaştırmacılara SMS yolu ile bildirim yapılacaktır. Bu nedenle tüm uzlaştırmacıların Portal ana sayfada; menünün sol tarafında yer alan “Kişisel Bilgiler – Adres, İletişim Güncelle” sekmesini kullanarak başta “Cep Telefonu” ve “Adres” olmak üzere bilgilerini güncellemeleri gerekmektedir. Taraflara gönderilecek SMS’te de uzlaştırmacının iletişim bilgisi olarak güncellediği numara bildirilecektir. Güncellemelerin 02-03 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir. 
    Uzlaştırmacının kendisine, ilgili Cumhuriyet başsavcılığı tarafından gönderilecek SMS ile bildirim sonrası, Portal’a giriş yaparak; dosyaya ilişkin “Kabul/Red” işlemlerini 24 saat içinde yapması gerekmektedir. 24 saat içinde bildirimde bulunulmazsa, dosya otomatik olarak bir sonraki uzlaştırmacıya tevzi edilecektir. 
    Dosyayı kabul eden uzlaştırmacının, uzlaştırma dosyasını, 3 iş günü içerisinde görevlendirildiği yer Cumhuriyet başsavcılığı uzlaştırma bürosundan bizzat teslim alması gerekmektedir. 
    Uzlaştırmacı belgeleri ile kimliklerin basımı hâli hazırda devam etmekte olup, tamamlandığında ağır ceza mahkemesi Cumhuriyet başsavcılıkları aracılığıyla tüm uzlaştırmacılara teslimi gerçekleştirilecektir. 
    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Uzlaştırma ve arabuluculuk ekranlara taşınıyor

Uyuşmazlıkların mahkemelere taşınmadan çözüme kavuşturulmasını amaçlayan uzlaştırma ve arabuluculuk, dizi senaryolarına dahil edilecek. A...